Maak gratis een profiel aan
relatietypes

Welke relatietypes uit series komen we tegen in het echte leven?

31-7-2017 - Game of Thrones, Sex and the City, Grey’s Anatomy, Gossip Girl en The Walking Dead: wat een serie interessant maakt zijn de persoonlijke relaties die de personages aangaan.

Kies voor een betaald lidmaatschap!

 

We leven met de personages mee, het frustreert ons als het misgaat of als ze een misstap begaan. En oh wat zijn we jaloers als de personages doen wat wij ook zouden willen doen. Wil niet iedereen liefde op het eerste gezicht, die heerlijke buurman of die spannende collega? In dit artikel bespreken we verschillende relatietypes.  

 

Goede vrienden

Wat als je beste vriend(in) misschien wel de man of vrouw van je leven is? Je bent vrijgezel, je beste vriend(in) ook, jullie kunnen goed met elkaar opschieten én je bent heel erg close. Waarom zou je het dan niet met elkaar proberen? Neem het risico en spring samen in het diepe. Ook al zijn jullie totaal verschillende relatietypes. Dit kan hartstikke goed uitpakken. Zo is immers de liefdesrelatie tussen Monica en Chandler uit Friends begonnen!  

 

Liefde op het eerste gezicht

Soms dan weet je het gewoon. Je werpt een blik naar elkaar en weet genoeg. Alsof je elkaar al jaren kent en diegene vanaf dat moment al onmisbaar is. Liefde op het eerste gezicht. Er is veel over gezegd en geschreven, maar bestaat het nu echt? In tv-series in ieder geval wel. Dat konden we zien bij countryzangers Rayna en singer songwriter Deacon uit de tv-serie Nashville.  

 

Buren

Soms wil het toeval zijn dat je een leuke buurman of buurvrouw hebt. Na de eerste ontmoeting treft je elkaar per ongeluk steeds op dezelfde momenten. Je leert elkaar beter kennen en nodigt elkaar uit voor een borrel. De burenliefde tussen Archie en Betty in Riverdale groeit uit tot een vurige relatie.  

 

De verboden liefde

Als je ergens niet aan mag denken, denk je er dan aan? Juist. Dingen die verboden zijn worden juist interessant om te doen. Een verboden liefde is extra aantrekkelijk en juist dat het verboden is maakt het spannend. 'Wordt niet verliefd op je onderdrukker' is de moraal die Samantha White, voorvechter en activiste voor de rechten van de zwarte community op haar universiteit, in Dear White People verkondigt. Laat Samantha dan net een geheime relatie hebben met blanke medestudent Gabe.  

 

Gezworen vijanden

Het bekende scenario van Romeo en Juliet. Je wordt verliefd op een van je gezworen vijanden. Het is niet toegestaan en lijkt zelfs onmogelijk. Jon Snow en Ygritte uit Game of Thrones geven het 'goede' voorbeeld, hopelijk is jouw relatie wel een lang gelukkig leven gegund.  

 

De rebound

Je relatie is net uit en je weet niet wat je met je ‘vrije’ tijd moet doen. Waarom zou je dan niet (tijdelijk) een rebound relatie aangaan? In de serie LOVE zoeken Gus en Mickey steun bij elkaar. Ze biechten hun problemen aan elkaar op. Dit levert veel ongemakkelijke momenten op. Uiteindelijk verandert dit in liefde.  

 

De collega

Je bent meer op je werk dan thuis. Je leert elkaar goed kennen en dan kan een vonk zomaar overslaan. Meredith start als co-assistent in het Seattle Grace Hospital in de serie Grey's Anatomy. Op haar eerste werkdag ontdekt ze dat haar onbekende onenightstand van de avond ervoor haar baas is, Derek. Dat relaties op het werk complex kunnen zijn, laat deze serie zien. Helemaal als Meredith erachter komt dat Derek nog een vrouw heeft. Dat zijn me pas relatietypes!

 

De ex

Tussen jou en je ex blijft altijd een band bestaan. Jullie hebben immers een relatie gehad. In sommige gevallen is die band (lees aantrekkingskracht) bij weerzien nog altijd aanwezig. Dat het niet altijd mogelijk is om bij elkaar uit de buurt te blijven, is te zien in Orange is the New Black. Alex en Piper kunnen elkaar immers niet ontwijken in de Litchfield-gevangenis.  

 

LAT-relatie

Oke, hij is een beetje flauw maar de ultieme lange afstand relatie is toch wel die in Outlander. Echte liefde overwint zelfs tijd. Zo leeft Claire in de 20ste eeuw net na de Tweede Wereldoorlog en zo bevindt ze zich in 1756 middenin het roerige Schotland. Ze ontsnapt aan de verre voorvader van haar huidige man Frank en wordt gered door de knappe Jamie Fraser. Eerst wil Claire helemaal niks van de Schotten en Jamie weten. Langzaam maar zeker ontwikkelen er gevoelens tussen Jamie en Claire. Als Claire weer uit handen van de Britten gered moet worden, zit er maar één ding op: zelf een Schotse worden. Dat betekent met een Schot trouwen en Jamie offert zich op. Claire en Jamie gaan van elkaar houden en als Claire terug kan reizen naar de 20e eeuw, volgt ze haar hart en kiest ze voor Jamie. Geef haar eens ongelijk… Dat relaties complex zijn, wordt in deze series bewezen. Maar als je er voor de volle 100 procent voor durft te gaan, wordt het in veel gevallen een succesverhaal. In welke relatie kun jij je herkennen? En wat voor relatietypes herken jij in anderen?

 

Deze blog is geschreven door Carlien en Marjolein. Vrouwen die van series houden. Dat zijn Carlien en Marjolein. Eigenlijk schrijven ze hun blog vrouwendievanserieshouden.nl vooral voor zichzelf, zodat ze nog meer redenen hebben om fantastische series te kijken. Want dat zijn ze tegenwoordig: fantastisch. "Waarom niet bloggen over iets wat fantastisch is? Daar worden we blij van!"

 

Terug naar overzicht