Maak gratis een profiel aan
Nepprofielen datingsites

Word ik misleid?

20-4-2018 - Datingsites zijn de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. De ACM heeft invallen gedaan bij verschillende datingservices, omdat zij nepprofielen zouden bevatten. Hoe zit dit bij Relatieplanet?

Nieuwswebsite Nu.nl meldt dat de Autoriteit Consument en Markt heeft invallen gedaan bij verschillende datingsites. Reden hiervoor is dat deze sites ervan beschuldigd worden bewust met neppe profielen te werken om de consument zo meer geld voor hun services te laten betalen.

 

Misleid of verleid?

De websites zouden medewerkers in dienst hebben die zelf via een profiel communiceren met leden. Als de leden dan willen antwoorden op deze berichten moeten ze per bericht betalen. Er zouden hele handleidingen opgesteld zijn over hoe deze nepprofielen moeten communiceren met de leden: zo mogen ze niet misleid, maar wél verleid worden. Tot een date komt het in deze gevallen - uiteraard - nooit.

 

Hoe zit dat bij Relatieplanet?

Wij zijn erg blij dat de ACM actie onderneemt tegen deze praktijken. We snappen ook dat dit soort nieuws verontrustend over kan komen en daarom willen wij graag open zijn over hoe wij hiermee om gaan- bij Relatieplanet staat eerlijkheid en betrouwbaarheid heel hoog in het vaandel. Wij willen benadrukken dat wij dit soort verdienmodellen afkeuren en we verzekeren al onze leden van een eerlijke kans op de liefde. Alle profielen die in onze database staan, zijn van echte mensen. Daarnaast ondernemen wij de volgende acties om de veiligheid van onze leden te garanderen:

 

- Wij controleren alle profielen handmatig op echtheid en compleetheid.
- Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten, een initiatief van de Consumentenbond.
- Leden kunnen gemakkelijk zelf melding maken van een vermeend nepprofiel. Met de knop 'dit profiel is niet oké' kunnen zij aangeven dat zij het profiel niet vertrouwen.
- Onze klantenservice is 7 dagen in de week geopend van 09:00 tot 17:00. Klachten worden serieus genomen en indien er sprake is van een nepprofiel, wordt er meteen actie ondernomen.

 

Twijfel? Contact ons!

Heb je zelf twijfels over een profiel door bijvoorbeeld vreemde vragen over bankgegevens? Schroom vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen ervoor zorgen dat hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt. Het is goed op hier waakzaam voor te zijn, maar verlies vooral niet de lol in het daten. Liefde is immers vooral erg leuk!

 

Terug naar overzicht