Maak gratis een profiel aan

Zit jij in een rebound relatie?

20-9-18 - Verdriet na een stukgelopen relatie is niet fijn. Om deze gevoelens niet onder ogen te hoeven zien, springen sommige mensen direct in een relatie met iemand anders: de rebound relatie. Hoe is deze te herkennen?

Maak gratis een profiel aan

 

Verdriet, een gevoel van afwijzing en hartzeer. Drie kwalen waar beide partners na een stukgelopen relatie mee te maken krijgen. Om deze gevoelens niet onder ogen te hoeven zien, springen sommige mensen direct in een relatie met iemand anders: de rebound relatie.

 

 

Een rebound relatie is te definiëren als een relatie die ontstaat kort nadat een vorige relatie is beëindigd, nog voordat de break-up helemaal is verwerkt. Jammer genoeg creëren deze ‘rebound’ relaties vaak nog meer verdriet, zowel voor de rebounder als voor degene met wie hij of zij zich in een relatie stort.

 

Een goed idee dus om voor jezelf na te gaan of je een nieuwe relatie wilt omdat je de persoon echt ziet zitten, of omdat je je gevoelens niet onder ogen wilt komen. Deze 5 tekenen wijzen op het laatste!

 

1. Je ziet geen toekomst voor je met je nieuwe partner

Je hebt de rebound relatie hetzelfde gevoel als bij een one-night stand: je bent niet van plan de rest van je leven met deze persoon te delen. Misschien wil je het niet aan jezelf toegeven en houd je jezelf voor de gek, maar diep van binnen weet je dat deze persoon niet de ware is.

 

2. Je bent in de relatie voor de aandacht die je krijgt

Na een beëindigde relatie is de kans groot dat je eigenwaarde een deuk heeft opgelopen. Het slimste is dan om bij jezelf te rade te gaan en jezelf de aandacht en liefde te geven die je nodig hebt. Door tijd te maken voor dingen die je graag doet en je innerlijke criticus te veranderen in een innerlijke supporter (in plaats van "ik ben waardeloos", zeg je tegen jezelf: "ik ben slim, lief en waardevol"). Een rebounder daarentegen gaat snel op zoek naar een nieuwe relatie, om maar bevestigd te krijgen hoe waardevol hij of zij is. Ga dus eens bij jezelf na: waarom ben je in deze relatie? Voor de aandacht, of omdat je deze persoon echt ziet zitten?

 

3. Je belt je partner wanneer je je je eenzaam voelt, maar laat anders niets van je horen

Bel je je partner alleen als je je verdrietig of eenzaam voelt, maar denk je verder nooit aan hem of haar? Dan is de relatie enkel gebaseerd op emotionele zekerheid. Je bent de relatie aangegaan om in je eigen behoeften te voorzien en niet omdat je écht in een relatie wilt zijn met deze persoon.

 

4. Je wilt je ex laten weten dat jij ‘al’ een nieuwe relatie hebt

Probeer je constant aan je ex te laten zien hoe fijn jij het hebt met je nieuwe partner? Door extra veel foto’s van jullie te plaatsen op sociale media, je partner mee te nemen naar gezamenlijke vrienden of andere plekken waar je ex ook komt? Dan wijst dat op een rebound relatie, zeker als de behoefte om dit te doen langere tijd aanhoudt en je ex al dubbel en dwars weet dat je een nieuwe partner hebt.

 

5. Je nieuwe partner lijkt op je ex

Je hebt bewust of onbewust een nieuwe partner uitgekozen die raakvlakken heeft met je ex. Bijvoorbeeld, je ex was een topsporter en je nieuwe partner ook, ze hebben allebei hebben rood haar, zijn accountant, of komen uit België. Het kan natuurlijk zijn dat je nu eenmaal op deze kenmerken valt in een persoon, maar sta er wel even bij stil. Waarom lijkt je nieuwe partner op je vorige? Om maar niet te hoeven accepteren dat de vorige relatie over is? Dan verkeer je je in een rebound relatie.

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht