Maak gratis een profiel aan

Zo presenteer je jezelf tijdens het online daten

6-3-19 - Starten met online daten kan heel spannend zijn. Wat voor profielfoto kies je? En hoe zorg je ervoor dat je een beetje opvalt tussen al die singles? Relatieplanet geeft je 5 nuttige tips!

Maak gratis een profiel aan

 

Online daten: de een heeft er meer moeite mee dan de ander. Onzekerheid is iets wat met grote regelmaat om de hoek komt kijken als je gaat daten. Je vraagt je af of je wel goed genoeg bent, te dik, lelijk of heb je een raar accent? Ieder mens is uniek en perfect bestaat niet. Laat daarom die onzekerheid los, want dat is nergens voor nodig. Iedereen mag er zijn, dus jij ook! Om je wat handvaten te geven vind je in dit artikel 5 tips hoe je jezelf online het beste kunt presenteren als je gaat daten.

 

1. Kies de juiste foto

Mensen zijn visueel ingesteld, dus het begint met het kiezen van de juiste foto. Regel nummer 1: kies een kwalitatieve foto en geen onscherpe foto. Vermijd een zonnebril, want je wilt iemand wel in de ogen kunnen aankijken op een foto. Laat ook groepsfoto’s achterwege, want dan weten de andere singles niet met wie ze te maken hebben. Als laatste is het slim om geforceerde lach foto’s te vermijden. Op die manier geef je geen goede, eerste indruk.Kies voor een spontane foto waarop je lacht of nonchalant ergens zit. Dat werkt het allerbeste. Ga voor een zo natuurlijk mogelijke foto.

 

2. Wees eerlijk in je tekst

Als je in de tekst over jezelf onwaarheden gaat schrijven, kun je maar beter meteen de handdoek in de ring gooien. Want als je al vanaf moment één niet eerlijk bent, is dat heel slecht voor het wederzijdse vertrouwen. Dus wees eerlijk over je leeftijd, werk, opleiding etc. De waarheid komt toch wel boven.

 

3. Schrijf een prikkelende tekst over jezelf

Schrijf een grappige en prikkelende tekst over jezelf, precies op dezelfde manier zoals je jezelf ook in real life zou voorstellen aan een date. Schrijf het op jouw manier. Vermijd bullet points of statisch geschreven teksten, maar kies voor een vlotte manier om jezelf online voor te stellen en te presenteren.

 

4. Gebruik een call-to-action als afsluiter

Sluit je eigen introductie tekst af met een grappige vraag, zodat je op die manier de deur opent om het gesprek te beginnen. Denk na over een leuke, afsluitende vraagzin, waardoor de kans groter wordt dat iemand erop reageert.

 

5. Begin met een grappige openingszin

Vermijd van die standaard riedeltjes zoals “Mijn naam is…, ik werk als…, mijn hobby’s zijn…”. Kies voor een grappige, creatieve of unieke manier om een gesprek met een potentiële date aan te knoppen. Probeer jezelf te zijn en wees je zenuwen de baas. Het werkt goed als je begint met een grap of een leuk feitje over jezelf. Dat breekt meteen het ijs.

 

Wat is jouw ultieme tip om jezelf te presenteren tijdens online daten?

 

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren (26). In het dagelijks leven werkt ze als online marketeer en schrijft ze op haar eigen blog Diolifestyle.nl over de mooiste citytrips, de lekkerste hotspots en deelt ze graag haar kennis over social media, ondernemen en online marketing.

 

 

 

Terug naar overzicht