Maak gratis een profiel aan

Zo word je onweerstaanbaar zelfverzekerd

9-5-2019 - Een zelfverzekerde glimlach is aantrekkelijk, maar hoe zelfverzekerd ben jij werkelijk tijdens een eerste date? Met deze twee stappen geef je je zelfvertrouwen een boost, zodat jouw date een succes wordt.

Maak gratis een profiel aan

 

Je hebt iemand ontmoet op Relatieplanet en kijkt uit naar de eerste date. Je hebt het gevoel dat deze man of vrouw echt bij je past en weleens de ware zou kunnen zijn, met als gevolg dat je barst van de zenuwen. En dat terwijl je juist zelfverzekerd wilt overkomen, dus ben je van te voren al aan het bedenken welke slimme dingen je kunt zeggen en welke grapjes wel en niet zullen werken. Echter staan zulke gerepeteerde praatjes spontaniteit en écht contact in de weg. En juist dat echte contact laat iemand voor je vallen.

Hoe je dan wel zelfverzekerd overkomt, zonder de verbinding tussen jullie in de weg te staan? Deze twee simpele stappen gaan je helpen.
 

Stap 1. Stel je kwetsbaar op

Het lijkt misschien zo, maar niemand voelt zich werkelijk aangetrokken tot iemand vanwege looks of status. We weten allemaal dat zelfs de knapste celebrities zo af en toe uit elkaar gaan en liefdesverdriet ervaren. Uiterlijk vertoon heeft er dus niets mee te maken.

Mensen voelen zich aangetrokken tot kwetsbaarheid, authenticiteit en oprechtheid. Tot mensen die meer laten zien dan er aan de oppervlakte ligt, personen die hen dichtbij laten komen en die niet bang zijn voor wat de ander daarvan denkt. Een voorbeeld: iemand die durft uit te spreken dat ze liever niet naar de bioscoop gaat, omdat ze daar slechte herinneringen aan heeft, is aantrekkelijker dan iemand die haar voorkeur niet durft uit te spreken uit angst om afgewezen te worden.

 

Je hoeft echt niet hard to get te spelen of bang te zijn dat je te verlangend overkomt. Als je het naar je zin hebt met je date, zeg dat dan gewoon. “Ik vind het zo fijn om dit samen met jou te doen.” Dát is aantrekkelijk, want je laat zien wat je echt voelt en denkt.

 

Laat dat toneelstukje van gerepeteerde monologen dus maar zitten en spreek uit wat je in het moment voelt. Open je hart, stel je kwetsbaar op en maak plezier zonder je druk te maken over de afloop.

 

Stap 2. Vertrouw op een goede afloop

Ben je je tijdens je eerste date al aan het druk maken over de kans op een tweede date? Over of je niet iets geks hebt gezegd? Dan is de kans groot dat je helemaal niet meer zelfverzekerd overkomt en je die tweede date sowieso wel kunt vergeten. Je bent namelijk niet meer in het moment, waardoor het onmogelijk is voor je date om echt verbinding met jou te maken.

 

Voorkom dus dat je je zorgen maakt over wat de ander van jou denkt en stel jezelf in plaats daarvan de vraag: ‘Vind IK hem of haar leuk? Is hij/zij een goede match voor MIJ?’ De beste manier om dit te doen is door jezelf terug te brengen naar het huidige moment. Zodra je voelt dat je gedachten met je aan de haal gaan over een mogelijke volgende date of iets anders in de toekomst, breng je jezelf terug in het nu. Voel het bestek in je hand, de stoel onder je lichaam. het eten in je mond en hoe het voelt om NU samen met je date te zijn.

 

De ander vindt het fijn als jij volledig in het hier en nu bent, met je volle aandacht voor hem of haar. Oprechte aandacht is aantrekkelijk en het geeft aan dat jij het ook naar je zin hebt. Dat geeft je date weer het vertrouwen om je nog eens mee uit te vragen. Ontspan en de afloop zal beter zijn dan je gedachten hadden kunnen uitstippelen.

 

Jezelf kwetsbaar opstellen en vertrouwen op een goede afloop is pas echt zelfvertrouwen. Dus, laat volgende keer eens alle verwachtingen gaan, wees jezelf en ben volledig aanwezig in het moment. Geniet!

 

 

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.

 

 

 

Terug naar overzicht