Zoenen na je eerste date

Zoenen na de eerste date?

Je hebt een leuke single man of vrouw leren kennen en jullie eerste date was een daverend succes! Je vond het allemaal best spannend, maar nu komt het moment van de waarheid in zicht. Hoe sluit je deze leuke date af? In je tienerjaren kon je misschien zonder twijfel een eerste date afsluiten met een passionele zoen, maar dat is nu wel anders. Je twijfelt of zoenen na jullie eerste date wel gepast is. Wat als hij of zij je afwijst? Datingsite Relatieplanet wil je graag bij dit dilemma helpen!

Wil jij Relatieplanet proberen? Schrijf je in via onderstaande knop.

Schrijf je gratis in

Ben je klaar voor de volgende stap?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om bij jezelf na te gaan of jij wel klaar bent voor de volgende stap. Iemand voor de eerste keer zoenen lijkt in theorie misschien klein, maar toch kan het gevoelsmatig een grote stap zijn. Misschien heb je nog een beetje last van bindingsangst en is gaat het je net allemaal een beetje te snel. Het is belangrijk om hier van te voren over na te denken, want als jullie deze mijlpaal passeren, kun je dat niet meer terugdraaien. Het is ook niet erg als je iets meer tijd wil nemen om je open te stellen voor de ander. Voel je je hier schuldig of vervelend over? Dan kun je dit natuurlijk bespreekbaar maken. Je date zal het waarderen dat je je kwetsbaar op probeert te stellen naar hem of haar.

Signalen dat je date je leuk vindt

Je hebt er goed over nagedacht en het voelt goed om de volgende stap te zetten. Maar hoe denkt jouw date hierover? Je kan natuurlijk niet in zijn of haar hoofd kijken of gedachten lezen. Hoe kom je er eigenlijk achter of die ene leuke single man of vrouw jou ook leuk vindt? Om dit op te merken, zal je moeten letten op subtiele signalen die hij of zij afgeeft. Maken jullie vaak oogcontact? Of plaagt je date je een beetje? Dit kunnen signalen zijn van wederzijdse interesse en overactieve vlindertjes! Een zachte aanraking of toenadering zijn ook signalen dat er kleine vonkjes over vliegen. Ben je niet zo goed in het oppikken van deze subtiele signalen? Let dan eens op wat hij of zij over zichzelf vertelt. Durft je date zijn of haar rare gewoontes met je te delen? Dan voelt diegene zich bij je op zijn of haar gemak. De kans is dus groot dat je toenadering hartelijk ontvangen wordt!

Tips voor de perfecte eerste kus

Het is zo ver. 3…2…1… Je gaat er vol overgave voor! Dit is het moment waar jij en je date op gewacht hebben. De spanningen liepen op tijdens jullie date en het kon bijna niet anders dan dat jullie deze leuke tijd af zouden sluiten met een liefdevolle zoen. Maar hoe zorg je ervoor dat jullie eerste kus perfect is? Het allereerste en misschien wel het belangrijkste is dat je compleet opgaat in het moment. Als jullie beiden enkel met elkaar en de subtiele, intieme aanrakingen bezig zijn, kan er bijna niets fout gaan! Toch zijn er een aantal dealbreakers die je absoluut moet voorkomen. Zorg ervoor dat je een frisse smaak in je mond hebt. Poets voor de date goed je tanden. Vaak nemen singles een pepermuntje na de maaltijd, maar ook dit is niet altijd aantrekkelijk. Kauw liever op een stukje peterselie na de maaltijd voor een neutrale smaak. Ten slotte is het belangrijk om de goede balans te vinden tussen initiatief nemen en afwachten. Het is niet prettig als je date al het werk moet doen, maar als jij als een wasmachine tekeer gaat ook zeker niet. Probeer daarom aan te voelen hoe je zoenpartner reageert op jouw subtiele en minder subtiele acties en pas je tactiek daarop aan! Gegarandeerd een goed einde van jullie geslaagde date!

Op onze blog schrijven we over dingen waar je tegenaan loopt tijdens het daten, informatie over relaties, het gebruik van Relatieplanet zelf en we geven je datingtips. Lees ook onze andere blogs!

Terug naar het blogoverzicht