Maak gratis een profiel aan

Dating in Friesland

Dating in provincie Friesland

Je bent in gesprek met een leuke single op Datingsite Relatieplanet en jullie willen wel eens samen op een date gaan! Het besluit valt om dit in Friesland te doen, omdat jij of de ander daar woont. Je wil natuurlijk een fijne eerste date hebben, maar wat zijn eigenlijk leuke dingen om te doen in Friesland? Om je te helpen, zetten we graag een aantal tips op een rij.

Nu gratis inschrijven!

Een sportieve date in Thialf

Houden jullie van actief bezig zijn? Ga dan een middagje schaatsen in Thialf in Heerenveen. Je kunt ter plekke schaatsen huren en een rondje maken op de 400 meter baan die je altijd op televisie ziet. Niet zo’n held op het ijs? Geen zorgen! Dat is natuurlijk een goed excuus om elkaars hand vast te houden om overeind te blijven.

Waai uit op de Wadden

Een dagje wadden is altijd fijn. Neem je date mee naar één van de Friese eilanden om lekker uit te waaien op het strand, of maak er een gezellige fietsdate van om elkaar al kletsend beter te leren kennen. Jullie kunnen in een van de dorpen nog lekker wat eten of drinken, voordat jullie de boot terug nemen naar het vasteland. Je kunt makkelijk een bootticket kopen bij Holwerd of Harlingen, afhankelijk van je bestemming.

Dieren kijken in Aquazoo

In Leeuwarden kun je Aquazoo vinden; hét leukste dierenpark van Friesland. Je kan samen genieten van de spetterende zeeberenshow, of dieren van dichtbij bekijken: dit is een van de uniekere punten van het park. Na het bezoekje aan Aquazoo kunnen jullie nog het centrum van Leeuwarden in om daar lekker bij te komen met een hapje en een drankje.

Geniet van een natuurgebied met It Fryske Gea

Friesland kent verscheidene mooie natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met je date. Organisatie It Fryske Gea beheert 58 natuurgebieden: genoeg keuze dus! Samen met je date kun je genieten van bossen, meren of heiden: de keuze ligt bij jullie!

Stavoren: de oudste stad van Friesland

Houden je date en jij van geschiedenis en oude steden? Stavoren is dan de plek voor jullie. Dit is namelijk de oudste stad van Friesland en de eerste Nederlandse gemeenschap  over het Vrouwtje van Stavoren. Liever het water op? Stavoren biedt verschillende mogelijkheden om te gaan varen, bijvoorbeeld op een echt Fries skûtsje. Zo’n date vergeet je niet snel!

Terug naar overzicht