Maak gratis een profiel aan

Dating in Haarlem

Het is al een tijdje geleden dat je een date gehad hebt, maar nu heb je toch echt raak geschoten! Je hebt een leuke single man of vrouw leren kennen via datingsite Relatieplanet en jullie willen elkaar graag ontmoeten. Hij of zij wil graag dat jij kiest waar jullie heen gaan in de stad Haarlem. Je wil natuurlijk een eerste date bedenken dat jullie beiden niet snel meer zullen vergeten. Om je hierbij te helpen hebben we de vijf leukste date plekjes van Haarlem verzameld!

Schrijf je gratis in

Maak een ontdekkingstocht langs kunst en wetenschap in het Teylers Museum

Zijn jullie beiden geïnteresseerd in historie, kunst en wetenschap? Breng dan een bezoekje aan het oudste museum van Nederland! Het Teylers Museum in Haarlem is opgericht in 1784 en is gelegen in een monumentaal pand aan rivier de Spaarne. Het Teylers Museum is het enige museum ter wereld met een authentiek gebouw en interieur uit de 18e eeuw. Waan je dus samen met je date in de geschiedenis, terwijl jullie genieten van elkaar en de verschillende adembenemende tentoonstellingen.

Laat je betoveren in de Oude of Sint Bavo kerk in Haarlem

Zodra jij en je date de prachtige Bavo kerk binnenstappen, wanen jullie je in de 14e en 15e eeuw. Dit bijzondere gebouw in laat-gotische bouwstijl omringt een 75 meter hoge toren en straalt Haarlemse historie uit. Bewonder samen het prachtige Müller-orgel uit 1738 en geniet van de vele familiewapens en andere illustraties die deze kerk bevat. Tijdens jullie date in Haarlem mag een bezoekje aan deze machtige oude kerk niet ontbreken!

Reis met je date naar de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum

Aan historie ontbreekt het niet in Haarlem. Zo kunnen jij en die leuke single man of vrouw terugreizen naar de Gouden Eeuw in het Frans Hals Museum. Dit museum is vernoemd naar de beroemdste kunstenaar van Haarlem en bevat honderden schilderijen en producten afkomstig uit verschillende eeuwen. De oudste schilderijen dateren zelfs uit de 16e eeuw! Ga dus samen terug in de tijd tijdens dit bijzondere uitje!

Waan je in de natuur in de Stadskweektuin

Ben je graag één met de natuur en wil je dit met jouw date delen? Breng dan eens een bezoekje aan de Stadskweektuin. Deze tuin is tussen 1910 en 1912 aangelegd door de bekende tuinarchitect Leonard Springer. Ontdek de vele verschillende soorten inheemse en exotische planten en bomen of loop een rondje door de tentoonstellingsruimte. Er is geen betere manier om elkaar te leren kennen, mits je niet bang bent om je handen vuil te maken!

Neem een kijkje in de ziel in het Dolhuys

Ben je geïnteresseerd in psychiatrie door de eeuwen heen? Ontdek dan samen met je date hoe het Nederland van vroeger omging met psychiatrie en ontdek de stereotype beelden in het Dolhuys. Dit museum bevat vele bijzondere exposities over psychologie en het menselijk brein. Als jullie op zoek zijn naar verdieping en verkenning van elkaar, is dit uitje een gegarandeerd succes! Maar pas op; laat je niet gek maken door die vlinders in je buik!

Schrijf je gratis in