Maak gratis een profiel aan

Dating in Leeuwarden

Op datingsite Relatieplanet zijn genoeg singles te vinden, ook in het Noorden. Of je nu in Leeuwarden zelf woont, of in een andere stad in Friesland: het is zeker de moeite waard om in Leeuwarden eens op date te gaan met die single die je op Relatieplanet hebt leren kennen. Er is genoeg te doen in Leeuwarden! We geven je graag een paar tips voor een succesvolle date.

Schrijf je gratis in

Voor cultuur ga je naar het Fries Museum

Ben je van het cultuur snuiven? Dit kun je doen in het Fries Museum. Leer samen over spionne Mata Hari of over rebel Grutte Pier. Gelegen in het centrum van de stad, kun je na een bezoekje makkelijk van een hapje en een drankje genieten in één van de restaurants van de stad.

Geniet van de scheve Oldehove

Ook kun je door de stad langs de grachten gaan om de oude (én nieuwe!) architectuur te bekijken. Ga bijvoorbeeld eens langs de Oldehove: de nooit-afgebouwde kerktoren, die nogal scheef staat! Ook een aanrader: de Waag. In dit gebouw uit ca. 1590 kun je direct terecht voor een lekkere lunch. Twee vliegen in één klap!

Bekijk samen dieren in Aquazoo

Je kunt samen gezellig een tripje maken naar dierenpark Aquazoo. Het leuke hieraan is dat je als bezoeker echt tussen de dieren door kunt lopen. Zo kun je bijvoorbeeld ringstaartmaki’s van dichtbij bekijken. Ook kun je genieten van de spetterende zeeberenshow. Jullie kunnen in het dierenpark zowel binnen als buiten terecht: zo zorg je dat jullie date nooit in het water valt.

Bezoek het Fries Natuurmuseum

Natuurliefhebbers kunnen een bezoekje aan het Natuurmuseum Fryslân niet overslaan! Met haar wisselende exposities is er ook voor terugkerende bezoekers altijd wel iets nieuws te ontdekken in het museum. Op de drie verdiepingen vol met informatie kan je veel nieuwe dingen leren over de Friese natuur, van onder water tot in de lucht.

Lekker genieten van een concert in de Prinsentuin

Is het mooi weer en houden jullie van buiten zijn? Dan is een uitstapje naar de Prinsentuin een goed idee. Dit oude, prachtige park kan je heerlijk een wandelingetje maken met je date, en misschien zelfs genieten van een concert. In de warmere maanden kun je er terecht tijdens de één van de vele festivals!

Schrijf je gratis in