Hoe eerlijk is een dating profiel?

Kort door de bocht: je dating profiel is een soort contactadvertentie. Je wilt de andere leuke leden natuurlijk overtuigen om contact met je op te nemen, door te laten zien hoe leuk jij zelf bent. Het is dus redelijk vanzelfsprekend dat de meeste leden zichzelf op een plezierige manier proberen te presenteren: je plaatst je beste foto's, zodat de ander goed kan zien hoe je eruit ziet en een leuke indruk van je krijgt! Niemand is perfect: naar mate je elkaar beter leert kennen, komen de imperfecties vanzelf naar voren, toch? Je kan dus prima jezelf op een positieve manier neerzetten: niks mis mee! Schrijf dus een leuke, pakkende profieltekst, maar blijf wel dicht bij jezelf. Ook niet onbelangrijk: jezelf beschrijven is een groot deel van je profieltekst, maar we adviseren om ook te beschrijven naar wie je op zoek bent.

Wees eerlijk in jouw profiel

We gaan er bij Relatieplanet van uit dat onze leden serieus op zoek zijn naar een relatie, en dat het profiel dus ook eerlijk wordt ingevuld. Eerlijkheid duurt namelijk het langst! We kunnen natuurlijk niet controleren of je echt manager bent bij een bedrijf of 40 jaar oud bent, maar het is uiteindelijk het beste om eerlijk te zijn tegenover de ander. De waarheid komt altijd aan het licht, vooral als je elkaar wat beter leert kennen.

Nepprofiel? Maak een melding!

Mocht je nu toch een profiel tegenkomen waarvan je vermoed dat het niet een echte persoon betreft, dan kan je altijd een melding maken bij de klantenservice of via de knop 'Dit profiel is niet OK!' onderaan het betreffende profiel. Onze controleurs gaan er dan mee aan de slag en zullen gepaste stappen ondernemen. Mocht er toelichting nodig zijn, dan ontvangen we graag een melding per e-mail of telefoon. We doen ons best om fictieve profielen te verwijderen, maar soms wordt dit pas duidelijk in de privécorrespondentie.

Hoe eerlijk is een dating profiel?