Hoe kies je een profielfoto?

Een profielfoto kiezen kan lastig zijn! Het is natuurlijk de eerste indruk die iedereen van je krijgt. Het is dus belangrijk dat je even wat aandacht besteedt aan de eerste foto die iedereen te zien krijgt. Je profielfoto is namelijk zichtbaar voor gratis leden én betaalde leden. Ervoor zorgen dat je profielfoto een goede indruk van jou geeft, is dus erg belangrijk! Waar moet je precies op letten?

Met een foto krijg je meer reacties

Om te beginnen: het is natuurlijk niet verplicht om een profielfoto in te stellen. Onze jarenlange ervaring als datingsite heeft ons echter wel een paar lessen geleerd: leden mét een profielfoto krijgen meer reacties. Heb je toch liever dat niet iedereen direct je foto kan zien, dan is dat ook mogelijk. Je kunt namelijk je foto's op verzoek instellen. Andere leden zullen dan een plaatje zien met de tekst "Wil  je mijn foto zien? Vraag mij!". Tijdens een gesprek via Relatieplanet kan je met 1 knop dan alsnog je foto vrijgeven aan de ander. 

Profielfoto's worden gekeurd bij Relatieplanet

Omdat het een eerste indruk betreft, is het de bedoeling dat je gezicht duidelijk zichtbaar is op je profielfoto. Het gezicht is toch één van de belangrijkste onderdelen van een eerste indruk! Relatieplanet heeft daarom een paar richtlijnen ingesteld die alleen gelden voor de profielfoto, zodat de profielfoto van iedereen herkenbaar is. Draag je bijvoorbeeld een zonnebril, of is de foto te veraf? Dan keuren onze controleurs deze foto helaas af als profielfoto. Niks persoonlijks, hoor! We willen er alleen voor zorgen dat áls er een profielfoto is, dat deze ook duidelijk is! Op deze manier worden de meeste leuke contacten gelegd en kunnen we veel teleurstellingen voorkomen.

Hoe zorg je voor een leuke profielfoto?

Dat je gezicht erop moet staan, is inmiddels wel duidelijk. Hoe spring je er nu nog uit? De juiste uitdrukking op je gezicht kan het verschil maken! Wat zie je zelf liever? Het echte pasfoto idee, of een foto waar iemand lachend op staat? Smaken verschillen, maar de lachende foto zal waarschijnlijk meer aanspreken. Met een vriendelijke, uitnodigende uitstraling zullen er meer leden op jouw profiel klikken, waardoor je natuurlijk meer kans hebt om een leuk contact te leggen!

Hoe kies je een profielfoto?