Hoe schrijf je een contactverzoek?

Je kansen bij het vinden van een leuk contact valt of staat bij het contactverzoek. Naast de profielfoto is het eerste bericht een indruk die niet snel te wissen is, mocht deze verkeerd vallen. Het is dus van belang om even wat aandacht te schenken aan je eerste bericht! Als je gratis lid bent, kan je natuurlijk alleen reageren met een standaard interessebericht, maar als betalend lid zal je toch echt zelf in de pen moeten kruipen, wanneer je serieus aan de slag wilt op Relatieplanet. Hier volgen een paar tips voor het schrijven van je eerste bericht!

Laat zien dat je de ander aandacht geeft

Online daten biedt veel mogelijkheden: je kan natuurlijk heel snel contact leggen met veel verschillende personen door snel hetzelfde bericht te sturen aan meerdere personen. Dit is echter niet aan te raden: de ander prikt hier zo doorheen en zal zien dat je eigenlijk weinig aandacht hebt geschonken aan de persoon zelf! Een betere aanpak is om te laten zien dat je het profiel van de ander goed hebt doorgenomen. Zo laat je zien dat je serieus bent over het contact!

Het openingsbericht: 3 onderdelen

Om te beginnen kan je aangeven waarom het profiel van de ander opviel. Zo toon je je oprechte interesse! Vertel de ander ook waar je overeenkomsten ziet tussen jullie, zodat de basis voor een gesprek gelegd wordt. Eindig met een zogeheten 'call to action': stel bijvoorbeeld een vraag, waardoor de ander sneller geneigd is om antwoord te geven. Houdt de ander van films? Vraag dan eens wat de laatste film was die echt een topper was. De ander kan dan direct inhaken en je kunt verder met de start van een leuk gesprek.

Hoe schrijf je een contactverzoek?