Hoe zoek je effectief naar een partner?

Het hoofdonderdeel van datingsite Relatieplanet is natuurlijk haar grote ledenbestand. Maar hoe zoek je nu precies effectief naar iemand die bij je past? Dit kan op verschillende manieren. Met name het Zoeken menu en het Matches menu zijn hierbij belangrijk, en daar komen nog wel eens wat vragen over bij de klantenservice. Hier volgen een paar belangrijke punten die je kunnen helpen bij het zoeken naar een partner!

Het Zoeken menu

De naam zegt het al: het Zoeken menu bestaat om te zoeken naar profielen die jou leuk lijken. Je krijgt direct een selectie profielen te zien die gebaseerd zijn op jouw zoekfilters. Deze kan je aan de linkerkant van het scherm instellen. Let hierbij op: hoe meer eisen je invult, hoe strenger de zoekopdracht wordt! Het is dus goed mogelijk dat je uiteindelijk weinig (of zelfs geen!) zoekresultaten overhoudt, die aan jouw eisen voldoen.

Doordat de resultaten direct updaten zodra je iets invult, kan je snel zien hoeveel zoekresultaten er nog over zijn. Zo kan je hopelijk een goede balans vinden tussen jouw voorkeuren en het aantal leden dat je overhoudt. We raden daarom aan om het aantal zoekresultaten goed in de gaten te houden en te beginnen met praktische zaken, zoals leeftijd en afstand of provincie. Wil je opnieuw beginnen of iets wijzigen? Dat kan door links bovenaan bij 'Huidige zoekopdracht' een onderdeel weg te klikken, of zelfs de 'alles wissen' knop te gebruiken.

Het Matches menu

Je kan het Matches menu gebruiken om op een makkelijke manier leden te vinden die voldoen aan jouw voorkeuren. Zo krijg je bijvoorbeeld je nieuwste matches te zien: dit zijn de nieuwste leden die aan jouw voorkeuren voldoen. Je kan de Matches dus eigenlijk zien als een soort opgeslagen, vaste zoekopdracht, die de website voor jou in de gaten houdt. Via de knop 'Wijzig matchopdracht' kan je jouw voorkeuren instellen.

Hierbij geldt hetzelfde als bij het Zoeken menu: als je té streng bent, zullen er weinig Matches overblijven. Per e-mail kunnen we je op de hoogte houden van je nieuwste matches. Ook als je via Zoeken een profiel bezoekt, kun je makkelijk zien in hoeverre iemand aansluit op jouw Matchopdracht!

Hoe zoek je effectief naar een partner?