Wadlopen naar Ameland

Wadlopen naar Ameland

Vrij 22 - ma 25 juni 2018

Na een aantal leuke wadloopweekenden (in 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 Ameland, 2016 Schier en 2017 Ameland), hebben we weer een wadloopweekend ingepland als het zeewater opgewarmd is. We vertrekken om 9:00 uur vanaf de veerhaven van Holwerd in Friesland voor een stevige tocht van 10 kilometer naar Ameland. Wie gaat er mee naar Ameland? Lekker naar het strand, wandelen en genieten van de mooie natuur van het eiland.

We komen op Ameland aan ter hoogte van het Oerd. Daar steken we het eiland over naar het Noordzeestrand. In de zee kan je je schoonspoelen en droge kleren aantrekken. Dan is het nog 7 km lopen naar onze accommodatie in Buren. Je kunt ook de trekker nemen over het strand. 

Dit is het plan voor de tocht, (rood is over het wad, en groen op het eiland en strand) de Wadloopgids kan beslissen dat de tocht door omstandigheden moet worden aangepast. Bij onze wellnessboerderij Kleinvaarwater staat inmiddels je bagage die je op de veerhaven van Holwerd  hebt afgegeven. Het huis is minder dan een kilometer van het strand en niet ver van het centrum van Buren. We hebben in ons huis een eigen zonnebank, sauna en binnenzwembad.

Op zaterdag gaan we op de tandem het eiland verkennen. Zondag hebben we alle tijd voor een strandwandeling over het brede Noordzeestrand, een duik in de zee, lekker genieten van onze wellnessboerderijen, etc. Het ontbijt en diner wordt bereid door onze vaste kok, die met veel aandacht heerlijk kookt.  We laten ons lekker verwennen dit weekend! Gelegenheid bestaat tot het maken van een lunchpakket. Maandagochtend om 10:00 uur moeten we uiterlijk ons appartement verlaten. Natuurlijk ben je vrij om al op zondag naar huis te gaan.

Prijs : incl. wadlopen met gids, bagagevervoer en terugtocht met de veerboot, 3 overnachtingen op een 2-persoonskamer inclusief ontbijt, lunch en diner en 1 dag tandemhuur.
Doelgroep: Sportieve mensen met een redelijke conditie die niet bang zijn om modderig te worden, wadloop ervaring is niet nodig.
Kledingeisen: hoge gymschoenen (goedkope basketbalschoenen) of surfschoenen

Per wadloopgids mogen maximaal 12 wadlopers mee! We hebben dit keer 2 gidsen en dus veel sportieve deelnemers. Boek echter bijtijds, want deze wadloopweekenden zijn erg in trek. Het is mogelijk een 1-persoonskamer in een geschakelde bungalow te boeken voor € 50 extra voor het hele weekend.

Boek hier