Maak gratis een profiel aan

Winterwandeling Ermelo

Zondag 22 december

Een bijzondere wandeling door de natuur, dat is de winterwandeling in Ermelo!
 

Ermelo wordt ten zuiden en oosten begrensd door prachtige bossen, landgoederen en uitgestrekte heidegebieden. Wij zwerven er vandaag tegen de richting van de klok in doorheen. Zo doorkruis je een van de oudste en het meest aaneengesloten stukken van de Veluwe. Een gebied om heerlijk te dwalen!
 

Al snel na je vertrek uit Ermelo vind je, verstopt in de bossen, landgoed Oud Groevenbeek. Een rijks-monumentale villa uit 1908 vormt het stralende middelpunt van dit landgoed. Je drinkt er koffie in het leuke nieuwe theehuis van Natuurmonumenten.
 

Daarna dwaal je verder door een van de oudste en mooiste bossen van Nederland. Je vindt er eeuwenoude eiken, die lijken te dansen door hun verwrongen vormen. En immense douglas- en fijnsparren die een dicht dak van naalden vormen. Via mooie oude lanen kom je uiteindelijk aan bij de lunchplek, het Boshuis Drie.
 

Na warme pannenkoeken of een soepje (exclusief) wandel je via de uitgestrekte Ermelose heide weer terug naar ons beginpunt. Onderweg kom je grafheuvels uit de klokbekercultuur tegen en de restanten van een enorm Romeins legerkamp dat gevestigd was op de heide. Naast de prachtige natuur die we vandaag ontdekken, loop je zo ook door een bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis.
 

En omdat het bijna kerst is, sluit je gezellig af met een borreltje in het centrum van Ermelo. Loop je mee?

Boek hier