Maak gratis een profiel aan

Online video speeddaten

Waar kan ik online video speeddaten vinden

Aanmelden
Op regelmatige basis gaat Relatieplanet online video speeddates organiseren. En jij kunt daar bij zijn! Wanneer de online video speeddates georganiseerd worden, word jij als lid tijdig op de hoogte gesteld. Op het moment dat je hier bericht van krijgt, kun je jezelf vervolgens aanmelden.

Ik ben aangemeld, wat nu?
Je bent succesvol aangemeld voor een online video speeddate, hoe gaat het nu verder?

1. Een uur voordat het begint, zie je een groene melding met een rode knop 'Beginnen' op 'Mijn overzicht' van Relatieplanet.

 

 

2. Als je klikt op 'Beginnen', kom je terecht in de online video speeddate omgeving. Je kunt hier je instellingen voor je camera en het geluid testen en je vindt hier gelijk een timer die aftelt tot de speeddate begint.

 

 

3. Als je er helemaal klaar voor bent, klik je op de knop 'Ik ben klaar om te speeddaten'. Je wordt vanzelf, wanneer de online video speeddate begint, verbonden met andere kandidaten. 
 

Hoe werkt online video speeddaten

Hoe het werkt
Als je eenmaal klaarzit om te speeddaten en de sessie is gestart, wordt de verbinding opgezet met jouw eerste speeddate.

1. Je ziet jezelf rechtsboven in het hoekje via de camera.
 


2. Aan de rechterkant van het scherm vind je een timer die aangeeft hoe lang de speeddate nog duurt. Daaronder vind je de profieltekst van je gesprekspartner.
 


3. Nadat de timer is afgelopen, wordt er gelijk gevraagd of je date een match voor jou is.
 


4. Na het invullen van deze vraag word je geleid naar de volgende speeddate.
5. Als alle dates zijn afgelopen, krijg je een overzicht te zien met hoeveel speeddaters je een match hebt.
6. Alle matches worden opgeslagen bij jouw favorieten, zo kun je gemakkelijk hun profiel bezoeken en het gesprek weer hervatten!
 
Tijdsduur
Een speeddate duurt 5 minuten. 

Gesprek beëindigen
1. Voordat de speeddate begint en tijdens het speeddaten kun je er voor kiezen om het gesprek te beëindigen.
 2. Je kunt dit te allen tijden doen tijdens een speeddate, maar gebruik deze optie enkel bij een ongewone situatie.
3. Tijdens het daten kun je ons ook kenbaar maken dat het gesprek 'niet ok' is. Het gesprek wordt dan onmiddelijk beëindigd en er wordt een melding gestuurd naar de klantenservice. 


 

Met wie word ik gematcht tijdens online video speeddaten?

Het is natuurlijk hartstikke spannend wanneer je gaat daten met onbekende mensen. Je hebt namelijk nog geen idee wie diegene is en wij kunnen je dat ook niet van te voren vertellen.

Wat we je wel kunnen meegeven, is dat je altijd gematcht wordt met iemand van dezelfde leeftijdscategorie en regio.
 

Benodigdheden

Er zijn een aantal benodigdheden om gebruik te kunnen maken van online video speeddaten. 

1. Een computer of laptop met:

   - Een camera

   - Speakers en geluid

   - Toetsenbord en muis

   - Gebruik bij voorkeur de laatste versie van de Google Chrome browser

   - Controleer of je de laatste versie van Windows hebt

2. Een rustige omgeving
3. Wees op tijd!

Hoe weet ik of mijn camera / geluid werkt?
1. Een uur voordat de speeddate begint, kun je je camera en geluid testen in onze speeddate omgeving.
2. Klik op de groene melding met een rode knop 'Beginnen' op je overzichtspagina van Relatieplanet.
3. Je wordt nu gestuurd naar de online video speeddate omgeving.
4. Klik hier op 'Test mijn instellingen' om je camera en geluid te testen.
5. Op de volgende pagina vind je een uitleg en de mogelijkheid om de testen te starten.

 

Tips voor online video speeddaten

Wij hebben een aantal tips op een rij gezet zodat het speeddaten voor jou (en je gesprekspartner) zo prettig mogelijk kan gaan verlopen. 

1. Wees op tijd
Je hebt maar kort de tijd om te speeddaten en het zou jammer zijn als je niet alle tijd kunt benutten. Natuurlijk is het ook fijn voor jouw date als je op tijd bent, daar wordt op gerekend. 

2. Vragen stellen
Stel vragen waarmee je het gesprek luchtig houdt. Er zijn standaardvragen zoals 'Waar woon je?' en 'Wat voor werk doe je?' die je vaak stelt als je even niet weet waar je het over moet hebben. Dit zijn zeker geen verboden vragen!

Let er op dat het een leuk gesprek moet zijn waarbij het klikt, in plaats van een vragenuurtje. Je kunt altijd praten over de situatie waarin jullie beiden bevinden, namelijk het speeddate evenement. Een voor de handliggende vraag zou dan ook kunnen zijn: 'Hoe ben jij op het idee gekomen om te gaan speeddaten?'. Hiermee zit je gelijk op het onderwerp relaties en kun je gebruiken om door te vragen, bijvoorbeeld over wat hij of zij belangrijk vindt in een relatie. 

Bedenk van te voren alvast wat vragen. Speeddaten gaat in een snel tempo en voor je het weet is de tijd voorbij. Als je goed voorbereid bent, heb je een goede kans dat je eruit springt tussen alle dates. Iemand herinnert zich jou alleen wanneer je ergens door bent opgevallen, bijvoorbeeld door het stellen van leuke vragen, een leuk en luchtig gesprek te hebben gehad of het samen gelachen hebben om een leuke grap of gevatte opmerking. 

3. Heb plezier!
Speeddaten is spannend, maar het belangrijkste is dat je plezier hebt tijdens je date en geniet van die paar minuten dat het duurt. Houd het aardig, gezellig, luchtig en natuurlijk fatsoenlijk.